Utveckling

Webflow

Vad är Webflow?

Webflow är nästa generations molnbaserade CMS eller webbpubliceringssystem. Webflow lämpar sig för de allra flesta webbplatser, minimerar underhåll och maximerar driftsäkerhet.

Webflow är Framtidens CMS

Webflow leder vägen och ligger ljusår före andra CMS när det kommer till användarvänlighet och tillgänglighet.
 • Det är bara snyggare!
 • Molnbaserat
 • Underhållsfritt

Webflow eller Wordpress?

Efter över 10-års erfarenhet av Wordpress och flera års utveckling i Webflow anser vi att Webflow börjar bli så pass kraftfullt att det på allvar kan ta upp kampen med Wordpress. 

Fokus på design

Webflow är ett fullt dynamiskt molnbaserat CMS som ger enormt mycket frihet att bygga riktigt snygga webbplatser som både är driftsäkra och underhållsfria. Webflow bygger på en molnbaserad lösning där all utveckling sker i en webbaserad plattform. Webflow kräver kunskaper inom webbutveckling men du måste inte vara kodexpert.

Passar 9 av 10 webbplatser

Beroende på målsättningarna med webbplatsen kan valet stå mellan Wordpress eller Webflow. Kortfattat är vår rekommendation att Webflow lämpar sig för majoriteten av alla webbplatser såvida man inte arbetar med extremt mycket innehåll (+1000 inlägg) eller komplexa integrationer, tex med affärssystem eller dynamiska kopplingar till externt innehåll som skall uppdateras regelbundet på webbplatsen. Då lämpar sig Wordpress bättre.

Enklare att utveckla i Webflow

Webflow är utmärkt då man vill bygga spännande webbplatser med fokus att lyfta fram varumärket eftersom verktyget har ett mycket stort designfokus. Steget från idé till färdig webbdesign är mindre då man lättare kan designa för olika skärmstorlekar med flowbox i ett visuellt verktyg. Detta till skillnad från att skriva kod vilket är mer tidskrävande.

Kostandsbesparingar

Webflow erbjuder en integrerad hostinglösning med otroligt bra prestanda som är integrerad med tjänsten. Detta innebär att Webflow ansvarar för serverunderhåll och driftsäkerhet. Här finns stora besparingar att göra både på serverkostnader och underhåll. Wordpress kräver regelbundna uppdateringar av core-system och plugins för att motverka att webbplatsen blir hackad. Detta slipper man med Webflow!

SEO

Sökmotoroptimering är en vanlig fråga som dyker upp då man jämför Webflow med Wordpress. De flesta anser att Wordpress är den bäst sökmotoroptimerade CMS-plattformen “out of the box”. Men tack vare en fullt integrerad miljö och optimerade servrar för bästa prestanda så rankar webbplatser i Webflow lika bra eller bättre än Wordpress i sin grundkonfiguration.

Administration

Som webbredaktör finns det inget verktyg eller CMS som är enklare att administrera än Webflow. Det är en full WYSIWYG-lösning där man som redaktör i realtid kan se allt man ändrar direkt på webbplatsen.

Fördelar Wordpress

 • WordPress är gratis att använda, allt som behövs är en server för att hosta webbplatsen samt ett SSL-certifikat för säker uppkoppling.
 • WordPress ger stor frihet för egna anpassningar och du har full kontroll på allt innehåll.
 • På grund av WordPress popularitet finns det färdiga integrationer för de flesta system. 
 • WordPress är väldigt enkelt för alla att använda som webbredaktör och har blivit en global standard för webbpubliceringssystem eller CMS.
 • Med WordPress kan du skapa SEO-optimerade webbplatser. Plattformen är optimerad redan från början och med rätt kunskap går det att utveckla alla möjliga typer av funktioner för att ytterligare optimera webbplatsen.
 • Det finns tusentals tillägg och plugins att välja mellan, dessa utvecklas av ett globalt community och om du behöver en specifik funktion så har någon med största sannolikhet utvecklat ett plugin som löser problemet.
 • Wordpress lämpar sig för mer komplexa webbplatser då det ställs höga krav på tekniska integrationer eller otroligt mycket innehåll.

Fördelar med Webflow

 • Om du gör ändringar på sidan kan du direkt se hur det ser ut utan att behöva publicera webbplatsen.
 • Snygga animationer och interaktioner kan göras av en duktig front-end utvecklare eller designer utan att man måste kunna kodning.
 • Med Webflow går det att skapa helt anpassade webbplatser utan att behöva koda.
 • En webbplats i Webflow är optimerad för SEO redan från start.
 • Webbhotell och SSL-certifikat ingår i Webflow så du sparar kostnader på servrar, uppdateringar och underhåll.
 • Webflow lämpar sig för de flesta webbplatser som inte behöver avancerade integrationer eller specialbyggda lösningar.