Vanliga frågor

Vad betyder Open Source?

Stormfors har valt att främst arbeta med open source baserade system. Öppen källkod möjliggör att ett stort antal utvecklare runt om i hela världen samtidigt bidrar till att utveckla och förbättra systemen samt tillhörande applikationer och moduler.

Tack vare att källkoden är öppen för granskning av miljontals kritiska utvecklare runt om i världen leder detta till mycket säkra system. Detta innebär också att uppdateringar och förbättringar av systemet sker snabbare än i slutna system där endast ett fåtal har insyn och kan uppdatera svagheter eller anpassa systemet till ny teknik.

Stormfors har valt att främst arbeta med open source baserade system. Öppen källkod möjliggör att ett stort antal utvecklare runt om i hela världen samtidigt bidrar till att utveckla och förbättra systemen samt tillhörande applikationer och moduler. Tack vare att källkoden är öppen för granskning av miljontals kritiska utvecklare runt om i världen leder detta till mycket säkra system. Detta innebär också att uppdateringar och förbättringar av systemet sker snabbare än i slutna system där endast ett fåtal har insyn och kan uppdatera svagheter eller anpassa systemet till ny teknik.

Utvalda tjänster inom
Utveckling

Webbutveckling

Stormfors grundades med hjärtat inom Open Source och webbutveckling. Att behärska tekniken är en förutsättning för att vi skall kunna driva igenom våra kunders strategier.

Wordpress

Vi på Stormfors har under många år utvecklat webbplatser i Wordpress. Wordpress är ett CMS, förkortning för Content Management System. Några av fördelarna med Wordpress är att det bygger på öppen källkod, det innebär att väldigt många utvecklare kan Wordpress. Eftersom det länge varit det mest utbredda CMSet i världen så kan många redan administrera Wordpress. Kanske har du bloggat själv eller suttit på ett bolag som själva använder systemet. Det finns en uppsjö av tillägg eller sk "plug-ins" man kan lägga till för att utöka funktionaliteten.