Vanliga frågor

Vad är Wordpress?

Stormfors väljer att arbeta med Wordpress CMS när våra kunder efterfrågar enklare webbplatser eller bloggar. Wordpress lämpar sig även för kampanj-webbplatser då det har snabbt stöd för integrering med sociala medier.

Administrationsgränssnittet i Wordpress är intuitivt vilket gör att det lämpar sig väl för ovana CMS-användare. Genom en kort utbildning är det enkelt att använda systemet för att tex lägga till och redigera texter och bilder.

Wordpress är ett CMS och bygger, precis som Drupal, på "open source" och är därmed licensfritt att använda. Wordpress är ett av de bäst optimerade (out of the box) plattformarna inom SEO (Search Engine Optimisation) vilket gör att webbplatser i Wordpress snabbt klättrar i rankingen på sökmotorer som Google, Bing och Yahoo.

Utvalda tjänster inom
Utveckling

Webbutveckling

Stormfors grundades med hjärtat inom Open Source och webbutveckling. Att behärska tekniken är en förutsättning för att vi skall kunna driva igenom våra kunders strategier.

Webflow

Webflow är nästa generations molnbaserade CMS eller webbpubliceringssystem. Webflow lämpar sig för de allra flesta webbplatser, minimerar underhåll och maximerar driftsäkerhet.

Wordpress

Vi på Stormfors har under många år utvecklat webbplatser i Wordpress. Wordpress är ett CMS, förkortning för Content Management System. Några av fördelarna med Wordpress är att det bygger på öppen källkod, det innebär att väldigt många utvecklare kan Wordpress. Eftersom det länge varit det mest utbredda CMSet i världen så kan många redan administrera Wordpress. Kanske har du bloggat själv eller suttit på ett bolag som själva använder systemet. Det finns en uppsjö av tillägg eller sk "plug-ins" man kan lägga till för att utöka funktionaliteten.