Vanliga frågor

Vad är Drupal?

Vi jobbade länge med Drupal. Lär dig mer om CMS, utvecklingen inom Open Source och varför vi idag arbetar med Webflow.

Content Management Systems

Drupal är ett CMS (Content Management System)vars användarvänlighet gör det möjligt att designa både utseende och funktionalitet utan att behöva koda från grunden. Webbplatserna kan anpassas efter kundens önskemål och det är lätt att kommunicera i flera kanaler utan att tappa vare sig form eller funktion. Webbplatsen kan enkelt sökordsoptimeras och det är enkelt att utvärdera framgångar och besökarstatistik.

Drupal vs Webflow

Innan vi talar mer om Drupal och Open Source så vill vi gärna berätta att Stormfors främst arbetar i Webflow nuförtiden. Läs mer om Webflow och hur vi jämför det med Wordpress här.

Open Source

Drupal skapas genom Open Source, även kallat öppen källkod. Drupals anhängare kan konstant förbättra och utveckla systemet för att sedan dela det med omvärlden. Utvecklingen sker hela tiden och gör Drupal till ett starkt val oavsett behov.

Drupal-biografi

Drupal skapades initialt som en message board. Efter att ha använts under amerikanske presidentkandidaten Howard Deans kampanj under 2003 ökade intresset markant och idag utvecklas Drupal av en lojal, växande community. Med Drupal 7 kom ett WYSIWYG-verktyg som underlättar användningen för ickeprogrammerare och nu har även Drupal 8 släppts. Drupal växer snabbt och bli bara bättre för varje år.

Varför väljer vi Drupal?

Communityns stöd

Drupals kunniga och engagerade community arbetar hela tiden med att förnya och förbättra systemet. Nya ideér förverkligas snabbt och kundernas behov kan mötas, eftersom Drupal inte utvecklas av en liten grupp kodare utan faktiska användare. Mottot är: "Come for the software, stay for the community" och möjligheterna är oändliga.

Gigantisk kapacitet

Drupal har kapacitet att enkelt hantera riktigt stora webbplatser på över 15000 sidor. Oavsett typ av innehåll gör Drupal det möjligt att på ett överskådligt sätt presentera och hantera stora volymer. Resultatet är både driftssäkerhet och användarvänlighet.

Säkerheten

Drupal är det överlägset säkraste CMS man kan hitta idag. Så säkert är det att till och med Vita Huset valde det för att skapa och administrera sin webbplats. Drupal vinner stort i jämförelse med konkurrenterna. Öppenheten är deras ess i rockärmen och inga risker förblir dolda från användarna, som också spelar en stor roll i att uppmärksamma säkerhetsteamet på vad som behöver åtgärdas.

Utvalda tjänster inom
Utveckling

Webbutveckling

Stormfors grundades med hjärtat inom Open Source och webbutveckling. Att behärska tekniken är en förutsättning för att vi skall kunna driva igenom våra kunders strategier.

Wordpress

Vi på Stormfors har under många år utvecklat webbplatser i Wordpress. Wordpress är ett CMS, förkortning för Content Management System. Några av fördelarna med Wordpress är att det bygger på öppen källkod, det innebär att väldigt många utvecklare kan Wordpress. Eftersom det länge varit det mest utbredda CMSet i världen så kan många redan administrera Wordpress. Kanske har du bloggat själv eller suttit på ett bolag som själva använder systemet. Det finns en uppsjö av tillägg eller sk "plug-ins" man kan lägga till för att utöka funktionaliteten.

Webflow

Webflow är nästa generations molnbaserade CMS eller webbpubliceringssystem. Webflow lämpar sig för de allra flesta webbplatser, minimerar underhåll och maximerar driftsäkerhet.